2012. március 4., vasárnap

Omlós pulykacomb zöldségekkel, héjában sült krumplival

Végre nem süti!!! Mostanában csak édességek kerültek fel a blogra, de most megtört az "átok"! Itt egy finom húsétel, párom anyukájának receptje alapán. A combokat is töle kaptam ajándékba :) Eddig én sosem vettem pulykacombot, de ezután már biztos gyakrabban kerül az asztalunkra.


Hozzávalók:
  • 2 db. pulyka comb (a nyeles része :)
  • 3 db. sárgarépa
  • 1 pohár cukorborsó (fagyasztott)
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db. (konzerv)paradicsom
  • 1 db. babérlevél
  • 2-3 szem szegfüszeg
  • 1 dl fehérbor
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 6 db. kisebb krumpli
  • kakukkfü

Elözö este a combokat bekenjük egy kis paradicsomszósszal (én a hámozott paradicsom levét használtam), borsozzuk, a babérlevelet, a szegfüszeget rádobjuk és rászeletelünk 2 gerezd fokhagymát. Fóliával letakarjuk és már mehet is a hütöbe. Másnap.... A hagymát felkockázzuk és olívaolajon megpirítjuk, egy gerezd tenyerünkkel szétlapított fokhagyma társaságában. Én kuktát használok, de természetesen hagyományos edényben is elkészíthetö. Szóval amikor a hagyma elkészült ráhelyezzük a combokat, sózzuk, a felkockázott paradicsomot hozzáadjuk és vizet öntünk alá. Lezárjuk a kuktát és kb. 45 percig fözzük a pulykacombot. Eközben megfözzük héjában a krumplit. Amikor már majdnem teljesen puha a husi, beledobjuk a vastagabb darabokra szeletelt sárgarépát és az 1 dl bort is beleöntjük. Visszazárjuk még kb. 5 percre, hogy a répa is megpuhuljon.


Amikor már minden átfött, egy tepsibe öntjük a kukta tartalmát és hozzáadjuk a cukorborsót. A megfött krumplikra rátenyerelünk (vagy valamivel szétlapítjuk pl. fakanál hátulja), hogy szétnyomódjanak, egy tepsire helyezzük öket, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvel megszórjuk és egy kis zsírral (vagy oliva olajjal) meglocsoljuk öket. Mindkét tepsit 20-25 percre betoljuk a 200 fokos sütöbe. A combokat néha meglocsoljuk a szafttal. Az erdmény: nagyon porhanyós, omlós pulykacombok.

10 megjegyzés:

  1. Jujjjj, de jól néz ki! KOmolyan mondom ínycsiklandó!!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Szeretek kuktában főzni, a héjában sült krumpli pedig szintén kedvenc!

    VálaszTörlés
  3. Én már többször készítettem pulykacombot, de mindig "pékné módra". Most is van a mélyhűtőben comb, ki is próbálom ezt az új variációt! Köszi, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lehet így a borsóval ! Guszta!

    VálaszTörlés
  5. Ínycsiklandóan finom, az illatát szinte érzem.

    VálaszTörlés
  6. Van kuktám ,de még dobozban, ideje lenne kipróbálni:) A héjában sült krumpli az egyik legfinomabb étel:) A pulyka comb is jöhet.

    VálaszTörlés
  7. Csirkém van itthon, abból fogom megfőzni. Nagyon guszta! Micsoda finom szaftos étel!

    VálaszTörlés
  8. Húha, de finom kis étel!! Nekem is van kuktám, de főleg pörköltekhez használtam eddig, még nem tapasztaltam ki igazán, pedig nagyon jó kis találmány! :))

    VálaszTörlés
  9. Na, ez aztán nagyon jól néz ki! Éhes vagyoook! :)

    VálaszTörlés
  10. Hű, de jól nézz ki :) Tetszik a sok zöldség is mellette :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...