2011. november 20., vasárnap

Csirke masala

Már régóta szerettem volna valami indiai ihletésü ebédet fözni, ami nem curry. Még otthon vettem ezt a Kotányi Bombay masala füszerkeveréket. A következö füszereket tartalmazza: gyömbér, pirospaprika, kardamom, görögszéna, koriander, szerecsendió, bors, cayenne bors, szegfübors, fahéj, szegfüszeg (csak természetes összetevök találhatók benne). Lehet, hogy nem a legtradícionálisabb keverék, de az eredeti masala-mixhez kell néhány olyan füszer, amit nehéz beszerezni. Nekünk nagyon ízlett és elég indiaias volt szerintünk.



Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • egy kis liszt
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 doboz natúr joghurt
  • fél csomag Kotányi Bombay masala füszerkeverék
  • fél fej hagyma vagy fél szál póréhagyma


A csirkemellet felkockázzuk, lisztben megforgatjuk. A hagymát felkarikázzuk és a csirkével együtt egy kis olajon megpirítjuk. Megszórjuk a masala keverékkel, hozzáadjuk a paradicsompürét és a natúr joghurtot és még 10 percig kis lángon fözzük. Rizzsel tálaljuk.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a masalát. Egyszer vettem lent a Bódeni tónál, a piacon igazi fűszerestől igazi masalát (persze ott is volt több fajtája). Olyan 20 dekás lehetett pár euért. Hihetetlen mennyi csodafűszer volt ott, szinte mind megvettem volna. Így csak olyan 10 félét vehettem. Itthon sajnos én is csak ezeket a kotányikat találom, csillagászati árakon...nálatok nincs a piacon fűszerárús?

    VálaszTörlés
  2. @Teakert
    Ahol mi lakunk, ott nincs füszeres. Gondolom Lisszabonban vannak ilyen helyek, de nagyon ritkán megyünk a fövárosba, akkor sem a belvárosba, ahol esetleg a füszerlelöhelyek vannak. De ha egyszer egy ilyen üzletbe beszabadulnék...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem az indiai ételeket, jól néz ki ez is:) Itt szerencsére minden fűszer kapható, ami csak szükséges hozzá. De egyszer én is főztem ilyen tasakos keverékből, elég jó volt.

    VálaszTörlés
  4. Trollanyutól kaptam finom fűszereket, úgy hogy én is bármikor meg tudom csinálni. Nagyon guszta, recept mentve!

    VálaszTörlés
  5. Én is mentem. Egyszerű és nagyon finom lehet a fűszerkeverék alkatrészei alapján. :)

    VálaszTörlés
  6. Látom,nem csak én szeretem ezt a fűszerkeveréket! Tavaly fedeztem fel a Sparban!Kiváló,akárcsak ez az étel!Megéheztem...:)

    VálaszTörlés
  7. Én nem üzletben vettem. Hétvégenként volt piac, az az asztalra kirakodós. Ott vettem. Hipi-szupi üzletekben is lehet venni, de tök más termelőtől, és normális áron. Amúgy ez egy nagyon aprócska városka volt. Pici helyeken is lehet meglepően jó dolgokat lelni.

    VálaszTörlés
  8. De nem nálunk... Azért egy pici portugál város más, mint egy pici német vagy osztrák hely. Nem rosszabb, csak más :D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki, tök jó, hogy tesztelted a fűszert!

    VálaszTörlés
  10. Én még sosem ettem indiai ételt, de a fotón nagyon guszta.:) Na de nálunk aztán még ilyen tasakos fűszerkeveréket se látni.:)

    VálaszTörlés
  11. Biztos finom lehetett. Sajnos abban maradi vagyok, hogy a húst nem szeretem fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezve. Egyszer vettem egy curry fűszerkeveréket valahol, de nem a megszokott ízvilág volt, fahéj érződött benne. Csak egyszer készítettem vele ételt, aztán kidobtam, mert nem jött be - de a családnak sem. A fahéj-szegfűszeg nekem az almakompóthoz, befőttekhez, mézeskalácshoz, tejberizshez, ilyesmihez megy, a húshoz nekem túl édes hatású fűszer.

    VálaszTörlés
  12. @María
    Megértelek Mária, én is így vagyok sokmindennel. Azonban ebben a változatban nem érzödik ki külön sem a fahéj, sem a szegfüszeg. Legalábbis szerintem, de lehet, hogy Te kiszúrnád a sok íz között is.

    VálaszTörlés
  13. @Kati
    Én is otthon vettem, itt még én sem láttam, csak esetleg szósz formájában. De a neten nagyon sok recept van masalákhoz, mindegyik eltérö, lehet, hogy olyat is találunk, amihez minden összetevö beszerezhetö! Majd kutatok egy picit!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...