2011. november 3., csütörtök

Mézes briós

A múltkor, amikor a "csudálatos brióst" sütöttem azt mondtam, hogy más receptet ki sem fogok próbálni, mert az annyira fincsi lett. Ez így is van, de Limara levendulás-mézes briósa mellett nem tudtam elmenni. Még szerencse, mert ez is isteni lett! Én narancsvirág mézet használtam és nem tettem bele más "illatanyagot", de nem is kellett, hiszen ennek a méznek mennyei aromája van. Ismét nagy sikert arattam kis családomban. Asszem pék leszek.


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipi só
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája (kenéshez)
  • 2 dl tej
  • 90 g illatos méz (nálam narancsvirág)
  • 3 ek. olaj
  • 1 zacsi (7g) szárított élesztö



Az összes hozzávalót egy tálba tesszük (kivéve az 1 tojás sárgáját). Mivel nekem nincs kenyérsütögépem, a kézi mixer dagasztó karjaival estem neki. Bevallom, nem volt könnyü, hiszen a tészta elég sürü, gondolom a méz miatt és nagyon nehezen dolgozott a gép. Így akinek van kenyérsütöje, kövesse Limara példáját és aszerint dolgozzon. Akinek meg nincs, szenvedjen vele egy picit, mint én :) Szóval, ha a dagasztáson túl vagyunk, kb. 50 perc alatt letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Nekem a kezdeti nehézségek ellenére ez gyönyörüen sikerült. Aztán 9 részre osztjuk, kígyókat sodrunk egyesével és csigába feltekerjük öket (kész állatkert!). Limara ezt meg is mutatja itt. Sütöpapírra helyezzük és duplájára kelesztjük öket. Ha ez megvan, a tojás sárgájával megkenegetjük, én házi vaníliás cukorral meg is szórtam a tetejüket. Elömelegített 180 fokos sütöben kb. 18 perc alatt szép barnára sütjük öket. Én lekvárral, tojáskrémmel (erröl majd egyszer írok) vagy csak úgy, üresen szeretem.

15 megjegyzés:

  1. Nagyon gyönyörűek, egyet kérek belőle.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek!
    Akkor innentől kezdve Bors and Pepper and Élesztő leszel? :D
    Viccet félretéve, tényleg nagyon ügyes vagy, le a kalappal!

    VálaszTörlés
  3. @Adél (Afraa) Jó ötlet! :D :D De az is lehet, hogy Liszt&Élesztö leszek. Kár, hogy már ennyire "befutottam" borsként...

    VálaszTörlés
  4. Nekem erről az jut eszembe, hogy kéne rá egy kis vajas-mézes kence, akkor aztán csúszna.))

    VálaszTörlés
  5. Kence nélkül is csúszna nekem forró teácskával!!!
    Bárcsak tudnék én is ilyen gyönyörűséget sütni!!!!
    P.:N.J.

    VálaszTörlés
  6. @Névtelen Én pont így tettem:) Simán lecsúszott! Majd ha haza megyek, megtanítalak brióst sütni!!!

    VálaszTörlés
  7. @TeakertPróbáld ki Ani és mondd el, milyen volt!!!

    VálaszTörlés
  8. Hát bizony ez is egy csudabriós! :-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek lettek !Biztosan nagyon finomak!

    VálaszTörlés
  10. Eszméletlenül szépek lettek ezek az alkotások!!!! :)

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörűek lettek, mint a rózsabimbó:) Ügyes vagy, simán lehetnél pék.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...