2012. február 1., szerda

Ananászos-körtés fordított süti

Ez nem más, mint Nigella pineapple upside down sütije, csak én körtével béleltem ki a hézagokat az ananászok között. Nem volt rossz ötlet. Ez ismét egy olyan egyszerü és gyors, de bájos süti, hogy a sütö sem melegszik be annyi idö alatt, amíg összeállítjuk...


Hozzávalók:
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütöpor
  • 4 ek. az ananász levéböl (én most narancslevet használtam)
  • 1 konzerv körszeletes ananász
  • 1 db. körte (konzerv is lehet ill. el is hagyható)

A sütöt 200 fokra elömelegítjük. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, megszórjuk cukorral és egymás mellé körben lerakjuk a lecsepegtetett ananászt. A hézagokat körtével kipótoljuk. Géppel habosra verjük a cukrot a vajjal, ezután egyenként mehetnek bele a tojások, majd az ananászlé. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sütöporral, hozzáadjuk a vajas masszához és simára keverjük. Egyenletesen rásimítjuk az ananászra. A sütö alsó rácsára helyezzük és kb. 30 perc alatt megsütjük. 10 percet várunk, hogy egy picit hüljön, majd ügyesen kifordítjuk a formából.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet volt, szerintem is!:)
    A sütid guszta lett nagyon!:)

    VálaszTörlés
  2. Nyamiii, ez csudiklassz receptestül-képestül együtt :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ötletet, ezt ma meg is sütöm:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszik! ÉÉÉÉÉSSSS az új képtől pedig el vagyok ragadtatva teljesen....egy kislány ül egy óriásfánkon....jesssszzzzus, ez iszonyú aranyos!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nyami:) Nagyon fini lehet a két gyümölcs kombinációja:) Gyors is, az ilyeneket szeretem a hétköznapokra.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk eddig fordított sütiből kizárólag csak a meggyes jöhetett szóba, de ez az ananászos- körtés eléggé csábító :)

    VálaszTörlés
  7. Fincsi lehet, gyors pikk-pakk süti .

    VálaszTörlés
  8. Jöhet egy szelet nekem is:)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...