2011. március 10., csütörtök

Csirkecomb vadász módra

Nigella receptjét (Chicken cacciatore) anyukám fedezte fel és ajánlotta a figyelmembe pár évvel ezelött. És milyen jól tette! Ahogy Nigelláéknál, nálunk is családi kedvenc lett!



Hozzávalók:

  • fél kiló kicsontozott csirke(felsö)comb
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma (ennek híján vöröshagymával készítettem most)
  • fél csomag bacon szalonna
  • 1 dl fehérbor
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 konzerv fehérbab
  • 2 tk. cukor
  • rozmaring, babáerlevél, zellerlevél
  • só, bors
 
Olajon fokhagymát, újhagymát dinsztelünk, beleteszünk fél csomag szeletelt bacon szalonnát. Hozzáadjuk a kicsontozott csirke felsőcombot. Fűszerezzük zellerrel, sóval, borssal és beleöntjük a fehérbort. 1 doboz hámozott paradicsom konzervet felkockázunk, megcukrozzuk és hozzáadjuk a csirkéhez. Dobunk bele 1 babérlevelet és rozmaringot. A végén, mikor már kész, 1 doboz fehérbab konzervet borítunk bele és összemelegítjük a csirkével. Nigella köret nélkül fogyasztotta, én föztem ki hozzá tesztát!

1 megjegyzés:

  1. Szia :) ezt is a kipróbálandók listájába rakom! Körettel teljes értékű, laktató egytálétel.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...