Kedvesem húga szokott ilyen sütit sütni, mielőtt kiderült, hogy szegény lisztérzékeny... Mivel már régen nem ettem ilyet, gondoltam, megsütöm magam! A recept innen való, de szinte megegyezik a családival.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g margarin
- 100 g cukor
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 3 ek. tej
- 150 g darabolt mandula
- 3 dl tej (egy másik recept 1,5 dl-t ír)
- 100 g cukor
- 100 g margarin
A tésztához a margarint a cukorral habosra verjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. Addig dolgozunk a gépi mixerrel, amíg szép könnyű állaga nem lesz. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporos lisztet és jól belekeverjük. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben halványra sütjük. Eközben... A "bevonathoz" szükséges összes hozzávalót feltesszük lassú lángra főni. Folyamatos kevergetés mellett, megvárjuk, míg besűrűsödik. Nos, erre én az idők végezetéig várhattam volna, ugyanis jeleit sem mutatta a sűrűsödésnek. Ezért gondolom, hogy a 1,5 dl tej legközelebb elég lesz. Szóval, ha elértük a megfelelő állagot (meg ha nem, akkor is), a tésztát kivesszük a sütőből, ráöntjük a mandulás "krémet" és visszatesszük a sütőbe, amíg a mandulák szépen megbarnulnak.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzászólást!