A "cukorborsóshusi" a kedvencem. Anyukám minden fontos eseménykor ezt föz nekem: ballagáskor, Karácsonykor, szülinapomon... Már én is el tudom készíteni, de azért az nem ugyanaz :)
Hozzávalók:
- 50 dkg husi (csirke- vagy pulykamell, sertéscomb)
- 20-30 dkg cukorborsó
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors, kakukkfü
- olaj, margarin
A borsót feltesszük sós vízben föni . Olaj és margarin keverékén fehéredésig sütjük a húst a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. (A borsozást ismét túlzásba lehet/kell vinni egy kicsit...) Ezután fedö alatt folytatjuk a sütést, néha egy kis vizet önthetünk alá. A cukorborsót addig fözzük, amíg még roppanós. Ha ez megvan, hozzáadjuk a majdnem kész husihoz, még megborsózzuk (vagy borsikafüvet is használhatunk), kakukkfüvel megszórjuk és egy picit még együtt sütjük öket.
Szerintem ez tökéletes!
VálaszTörlésMegkívántam,mert már régen készítettem el!
Puszi:A.