Sajnos, Portugália így el fog húzni Magyarország elött. Ugyanis e süti friss narancsból készült, ráadásul nem is bolti. Errefelé a narancs kétszer érik: télen óriási, lédús "soha-nem-ettem-még-ilyen-finom-narancsot" fajta, nyáron egy hangyabokányival átlagosabb a termés. Már írom is jóvá az 1 pontot...
Ahány ház, annyi szokás alapon ennek a sütinek sokféle elkészítési módja létezik, most nézzünk egy igazán egyszerüet és takarékosat:
Hozzávalók:
- 127 g lágy vaj vagy margarin
- 162 g cukor
- 2 db. tojás
- 225 g liszt
- 1 ek. sütöpor
- 1 ek. tej
- 1 narancs reszelt héja
- 4 ek. narancslé
A vajat a cukorral olyan habosra verjük, amilyenre csak tudjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük a gépi mixerrel. A sütöporos lisztet beleszitáljuk és összedolgozzuk a masszát. A tejet, a narancslevet és -héjat is hozzákeverjük.
A vekniformát sütöpapírral kibéleljük, kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. 180 fokon, kb. 50 percig sütjük Finom, omlós, könnyü süti lesz belöle.
Egyszerű valóban és finom! Tényleg szükséges az 50 perc, hogy átsüljön?
VálaszTörlésSzia Vicuska! Igen, szükséges! Itt gyakran találkoztam olyan, ehhez hasonló sütikkel, amik belül ragacsosak voltak, nem sültek át. De a tüpróba mindenképpen jó segítség.
VálaszTörlés