2012. január 14., szombat

Igazi vaníliás cukor házilag

Ennél egyszerübb dolog a világon nincs! Végy egy rúd vaníliát, kristálycukrot és egy jól záródó üveget. Én egy lekváros üveget használtam (370g). A vaníliát elfeleztem, kikapartam a belsejét, majd a külsö részét feldaraboltam. Az üvegbe töltöttem egy kis cukrot, majd adtam hozzá a kikapart vaníliából és a "héjból". Egy réteg cukrot kanalaztam bele, majd újra jöhet a vanília és így tovább, amíg meg nem telik az üveg. A végén jól összeráztam. 
 
 
Aki nagyon precíz szeretne lenni, kávédarálón le is darálhatja az egészet, én nem tettem. 1-2 naponta megrázzuk az üveget, hogy ne keménykedjen meg a cukor. Gyorsan átveszi a vanília ízét, de jobb azért legalább 1 hetet várni, mielött el kezdjük használni. Amikor egy evökanállal teszünk a sütinkbe belöle, egyböl utána egy evökanál sima kristálycukorral pótoljuk. Így kifogyhatatlan lesz a kamra vaníliás cukorból! Hát nem fantasztikus?! Azért egy idö után csempészhetünk bele egy kis friss vaníliarudat, a biztonság kedvéért...

Növéremnek Karácsonyra készítettem is ajándékba egy üveggel:


Remek ajándék sütni kedvelö családtagunknak, barátnönknek, nem csak Karácsonyra!!!

(Tehát egy közepes üveghez /300-500g/ én fél vaníliarudat használtam, de természetesen minél többet teszünk bele, annál intenzívebb lesz az íze.)

Pin It

8 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, kifogom próbálni ! Kellemes aromás lehet a cukor a vaníliarudtól.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon jó ötlet, én is készíteni fogok.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet. (egyszer én is megpróbálkoztam hasonlóval-darálós módszer, ahogy Jamie Olivertől láttam a TV-ben. Akkor gyulladt ki a kávédarálóm:):):)) Meg fogom próbálni ismét, csupán rétegezve, ahogy te készítetted:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó megoldás, köszi én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  5. Szuper ötlet, szuper kivitelezés....a szokásos cukiság!!!! Cuuuuuute :-D Puszi! Zs

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó ötlet:) Láttam már de még nem készítettem. Ja Jamie-t szeretem, de egyszer én is el akartam készíteni az 1 perces fagyiját, hát akkor égett le az én turmixgépem:)Neki biztos sokkal jobb gépei vannak:) A vaníliás cukrot meg el fogom készíteni.

    VálaszTörlés
  7. Szuper!:) Nemsokára már a húsvéti ajándékokon törhetjük a fejünket:)

    VálaszTörlés
  8. en is igy szoktam csinalni annyi kulombseggel hogy barna cukrot hasznalok hozza de nagyon syuper igy is

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...