2011. április 1., péntek

Dióbundás-citromos muffin

Stahl Judit Gyors muffinok könyvéből való ez a remek kis recept. Ezt-azt kihagytam és hozzátettem, de nagyjából megegyezik az eredetivel. Judit nem lódított, tényleg gyors és nagyon fincsi.


Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj / margarin
  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 cs. vaníliáscukor vagy 1/2 tk. vaníliaaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg liszt
  • 1 kvk. sütőpor
  • 1/2 kvk. szódabikarbóna
A diós bundához:
  • 3-5 dkg dió
  • 1 ek. cukor
  • 2 dkg vaj
A tojásokat a cukorral és a vaníliával olyan habosra verjük, amilyenre csak tudjuk. Hozzáreszeljük a citrom héját, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Végül finoman belekeverjük a felolvasztott, kihűlt vajat. A formákat kibéleljük papírral és 3/4-ig töltjük őket a masszával. 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 
Ezalatt... A bundázáshoz a diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt, a cukorral együtt durvára őröljük. A vajat folyósra olvasztjuk. A megsült és kihűlt muffinokat ecsettel megkenjük a vajjal, majd belemártjuk a dióba. Szinte tovább tartott leírni, mint elkészíteni :)

2 megjegyzés:

  1. Judi! Azt hiszem egy rugóra járunk. :) Én ma nutellás muffint készítettem... Fini lett!:)Legközelebb a te recepted következik. :)

    VálaszTörlés
  2. Látod, elég volt találkoznunk, máris egy húron pendülünk :) Puszi!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...