2011. április 23., szombat

Mogyorós répakuglóf

Még soha nem sütöttem répás sütit. Pedig egész jópofa dolog. És mikor máskor, ha nem Húsvétkor próbálom ki?! A recept alapjául Strawberry mini kuglófjai szolgáltak, csak én normál méretüt készítettem és nem narancsosan. De teljesen olyan, mintha lenne benne narancs...


Hozzávalók:
  • 200 g sárgarépa finomra reszelve (4-5 db közepes répa)
  • 4 tojás
  • 140 g cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 g darált mogyoró (pl. Lidlböl)
  • 70 g liszt

A sütöt 190 fokra elömelegítjük. A répát lereszeljük. A tojások sárgáját 4 ek. cukorral habosra keverjük. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a maradék cukrot és fényes habbá varázsoljuk. A reszelt répát a darált mogyival, a reszelt citromhéjjal és a liszttel elkeverjük. A cukros sárgákhoz hozzáadjuk a fehérjehabot és óvatosan belekeverjük, majd a lisztes-répás elegyet is lágyan beledolgozzuk. A masszát kivajazott formába öntjük, a sütöbe tesszük, a höfokot letekerjük 160 fokra és 30-40 perc alatt megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...