2011. április 7., csütörtök

Surimis-koktélrákos-cukorborsós fettuccine

Ha valamit gyorsan össze kell dobni, és van a fagyasztómban koktélrák és/vagy surimi (magyarul tenger gyümölcse?), abból valami ilyesmi kerekedik ki:


Hozzávalók:
  • 2-3 marék koktélrák
  • 4 rudacska surimi
  • 1 bögre cukorborsó
  • fél citrom reszelt héja
  • só, bors, borsikafü
  • 2 tk. petrezselyem
  • olaj, olivaolaj

A tésztának a vizet feltesszük forrni. A cukorborsót kevés vízben megfözzük. Ezalatt a rákocskákat folyó víz alá rakjuk, hogy pár pillanat alatt felengedjenek. A surimiket is felolvasztjuk, kockára vágjuk. Amíg lecsöpögnek, elkészítjük az "öntetet". A petrezselyemhez hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis borsikafüvet (vagy borsot), 2 tk. olivaolajat és 4 ek. vizet, amiben a borsó fött. Ez kész. Amikor a tészta már majdnem megpuhult, pici olajat hevítünk és a tengeri herkentyüket 2-3 perc alatt megpirítjuk.  Közben sózzuk, borsozzuk öket. Hozzáadjuk a zöldborsót és 1 percig még együtt sütjük öket. Erre a kész tésztát ráborítjuk, ráöntjük a petrezselymes öntetet és összekeverjük az egészet. 15 perc alatt kész az egész! Könnyü, finom nyárcsalogató ebéd :)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...