A recept alapjául Mézeskalács zabpelyhes sütije szolgál, csak ízlésem szerint egy kicsit átformáltam. Ismét használhatnám a villámgyors jelzőt, egy szempillantás alatt elkészült.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 3 dkg őrölt dió
- 12,5 dkg natúr joghurt vagy kefir
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 2 tk. szódabikarbóna
- 3 ek. málnalekvár vagy bármilyen más lekvár
A tojást habosra verjük a cukorral. Belekeverjük a joghurtot, a tejet és a lekvárt. Egy másik tálba a száraz hozzávalók mennek: liszt, zabpehely, dió, szódabikarbóna. Végül a lisztes-zabos keveréket könnyed mozdulatokkal elvegyítjük a tojásos masszában. 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Fagyival tálalva is el tudnám képzelni :)
Megjegyzés: egy kis porcukor azért elfér a tetején...
Megjegyzés: egy kis porcukor azért elfér a tetején...
Nagyon tetszik ez a recept is! Szeretem a gyorsan elkészülő finomságokat!
VálaszTörlés