2011. április 3., vasárnap

Málnalekváros zabpelyhes süti

A recept alapjául Mézeskalács zabpelyhes sütije szolgál, csak ízlésem szerint egy kicsit átformáltam. Ismét használhatnám a villámgyors jelzőt, egy szempillantás alatt elkészült.


Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg őrölt dió
  • 12,5 dkg natúr joghurt vagy kefir
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. málnalekvár vagy bármilyen más lekvár

A tojást habosra verjük a cukorral. Belekeverjük a joghurtot, a tejet és a lekvárt. Egy másik tálba a száraz hozzávalók mennek: liszt, zabpehely, dió, szódabikarbóna. Végül a lisztes-zabos keveréket könnyed mozdulatokkal elvegyítjük a tojásos masszában. 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Fagyival tálalva is el tudnám képzelni :)

Megjegyzés: egy kis porcukor azért elfér a tetején...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a recept is! Szeretem a gyorsan elkészülő finomságokat!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...