2012. október 2., kedd

Zabpelyhes banánkenyér muffin

Azért banánkenyér muffin, mert a pompás banánkenyér receptet használtam fel, némi módosítással. Mert csak 1 banán volt itthon, de muszáj volt ilyen sütit sütnöm.




Hozzávalók:
9 db muffinhoz
  • 7 dkg liszt (fele-fele arányban tk. tönkölyliszt és sima liszt)
  • 5 dkg zabpehely (aprítóban "megörölve")
  • 1/2 tk. sütöpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor (barna és kristály fele-fele arányban)
  • 1 érett banán
  • 5 dkg dió és mandula vegyesen, felaprítva
  • 1 tk. citromlé
  • pici rum(aroma)

 
A puha vajat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást és jól felverjük. A villával pépesített banánt belekeverjük. Beleöntjük a rumaromát és a citromlevet.  A zabpehellyel, a sütöporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk és néhány mozdulattal elkeverjük a masszában. Beleforgatjuk a felaprított diót és a mandulát. A muffinformákat kivajazzuk, kilisztezzük (ha nem szilikonos), 3/4-ig megtöltjük a masszával. 180 fokos sütöben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tüpróba szükséges!

4 megjegyzés:

  1. De kis csinoskák. Finom lehet... :P

    VálaszTörlés
  2. Még sosem ettem banánkenyeret, de nagyon guszták:)

    VálaszTörlés
  3. Én sem ettem még banán kenyeret, de tényleg jól néz ki! Egy pohár tejjel, tökéletes uzsonna! Guszta!

    VálaszTörlés
  4. Kedvemre való a recepted! ;)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...