2011. szeptember 21., szerda

Linzer-muffin málnalekvárral

Ez a muffin 30 perc alatt elkészül. Sütéssel együtt. És nagyon finom! A receptet itt találtam.




Hozzávalók:
Kb. 8 darabhoz
  • 105 g liszt
  • 75 g örölt mandula
  • 75 g cukor
  • 1 tk. sütöpor
  • citromhéj
  • fahéj  (ízlés szerint)
  • 120 ml tej
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • málnalekvár



A sütöt melegítsük elö 200 fokra. A száraz hozzávalókat ( az elsö 6 ) elegyítsük el egy tálban. Egy másikban villával keverjük össze a nedves anyagokat (összes többi -lekvár). Ezt öntsük hozzá a szárazhoz és néhány mozdulattal keverjük össze. A formát vajazzuk ki (ha szilikon, nem kell) és tegyünk kb. 1,5 ek. masszát a mélyedésekbe. Ezek közepére halmozzunk 1 tk. lekvárt, majd "takarjuk be" kb. 1 ek. masszával. 20 perc alatt aranyszínüre sütjük. (Tüpróba!)

10 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, és látom télleg MÁLNA!)) Málnások klubja...)))

    VálaszTörlés
  2. A linzer tészta nagyon finom és így muffinba ágyazva meg kitűnő ötlet! Ki lesz próbálva! :D

    VálaszTörlés
  3. Még nem is hallottam linzeres muffinról, isteni finom lehet. Ezt nekem is el kell készítenem.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem az örölt mandula adja a linzeres hatást! Meg persze a lekvár a közepén :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, jó puha a tésztája és a lekvár a közepén nagyon finom lehet !

    VálaszTörlés
  6. Imádom a muffinokat, ez is nagyon mutatós, tetszik.

    VálaszTörlés
  7. A recept nagyon tetszik, mostmár csak neki kell durálni magam mandulát törni, darálni, és már mehet is!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon eltűntél Bors néni!)) Ha újra itt, ugorj be hozzám az awardodért!:DD

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...