2012. február 20., hétfő

Zabkása reggelire (Papas de aveia)

Amerikában és Angliában is elég népszerü reggeli a porridge, azaz a zabkása vagy portugálul papas de aveia. Elkészítésének sok-sok módja van, én egy egyszerüvel kezdtem, ugyanis most került nálunk elöször terítékre ez a finomság.




Hozzávalók:
  • 1 bögre zabpehely
  • 2 bögre tej
  • cukor vagy méz ízlés szerint
  • fél citrom héja
  • fahéj

A zabpelyhet felöntjük a tejjel, beledobjuk a citromhéjat és a rúd fahéjat (ha van). Közepes lángon fözzük, majd amikor kezd forrni, lehalkítjuk és pár perc alatt a kívánt sürüségüre fözzük, állandó keverés mellett. Ha kész, belekeverjük a cukrot vagy a mézet. Tálalhatjuk gyümölccsel, dióval, mandulával vagy kakaóporral illetve fahéjjal.

12 megjegyzés:

  1. Én is minden reggelire így eszem, csak fele tej-fele víz aránnyal készítem.:) Nálunk is nagy divat (Dublin).

    VálaszTörlés
  2. Arányait tekinte kb annyi lesz belőle, mintha ennyi tejből készítenék tejbegrízt? Csak hogy legyen viszonyítási alapom. Szeretném kipróbálni, de mindig bizonytalav vagyok:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebböl egy jó adag lett, 2-3 emberes. Bár mi nem vagyunk túl nagyétküek :) De szerintem 2 före elegendö ez az adag.

      Törlés
  3. Az első tál porridge... Innentől nincs megállás ;-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ízletes lehet! Tetszik a portugal neve!

    VálaszTörlés
  5. Én rendszeresen főzöm, de csak magamnak...Senki nem hajlandó megenni. Imádom, jó krémes és fincsi! Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  6. Gondolom hasonló a tejbegrízhez:)

    VálaszTörlés
  7. Múlt héten annyira megkívántam, de lusta voltam elkészíteni :( Pedig nem tart sokáig. Így ettem simán müzligolyókat tejjel..

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...