2012. május 16., szerda

Csirke paradicsommal, vízitormával, spagettivel

Ismét sikerült szép, friss vízitormát (agrião) vennünk, de most nem (csak) levesbe szerettem volna kipróbálni (a vizítorma sok jó tulajdonságáról már itt írtam). Salátaként is lehet fogyasztani, de nekem nyersen túl erös az íze, ami azonban egy kis hö hatására elillan. Ez az étel annyira finom, hogy az elsö alkalom után rögtön másnap újra elkészítettem.




Hozzávalók:
  • 2 csirkemell
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 4 db. érett paradicsom (vagy egy konzerv hámozott paradicsom)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vizítorma
  • friss bazsalikom / kakukkfü / rozmaring (egyikük elég)
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors




Az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy kis olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon folyamatos keverés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot (mag nélkül) és a bazsalikomot, majd addig fözzük, amíg a paradicsom meg nem puhul (kb. 5 perc). 




Ekkor lezárjuk a lángot,  hozzáadjuk a megmosott vizítormát (szára is mehet bele, nemcsak a levele) és rátesszük a fedöt. 10 percig hagyjuk, hogy megpárolódjon a gözben. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk, tésztával (pl. teljes kiörlésü spagettivel) fogyasztjuk.

TIPP: Mivel vizítormát otthon nehéz beszerezni, más zöld levelü növénnyel (pl. spenót) is ki lehet próbálni.

Recept: ego.globo.com

9 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehet, kiváncsi lennék a vizitorma ízére:)

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól néz ki!Igen, nekem is elég erős az íze, itt salátához is árulják, rukolával, spenóttal keverve. Én is tettem , kesudiós kínai csirkébe, nagyon jó volt.:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg, rukkolával is lehetne helyettesíteni, bár kesernyés egy kicsit, de lehet hö hatására annak sem olyan erös az íze. Hmmm, kesudiós csirke...

    VálaszTörlés
  4. Vizi tormát még nem ettem. Hasonlít a tormára az íze? Úgy hallottam csípős...nagyon guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csípösnek nem mondanám, de nyersen elég domináns íze van. Én a tormát nem szeretem, szerintem nem hasonlítanak. Legalábbis illatra nem :)

      Törlés
  5. Annyira szép fotót készítettél, hogy biztosra vettem valami könyv borítót látok a kis képen! Aztán itt látom, hogy ezt Te művelted, amin igazából nem is csodálkozom, mert mindig olyan szépen megalkotod a képeket! Ezt még én is megenném!!! :) Mostanában a könnyű salátás ételek felé hajlok, talán öregszem?... ;D

    VálaszTörlés
  6. Szeretem a 'peppery taste'-et rajta...
    Éljen a csirke meg a spagetti ;-)0

    VálaszTörlés
  7. Sajnos itt nem lehet kapni, s még nem is volt hozzá szerencsém, de szívesen megkóstolám. Nagyon tetszik ez a variáció:)

    VálaszTörlés
  8. Még sosem kóstoltam a vízi tormát, na feladtad a leckét a kutatására:) Kipróbálnám így együtt nagyon:) Köszi!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...