Ö lenne az. Portugáliában mindenkinek van kuktája. Van, akinek több is. A levesek szinte kivétel nélkül ebben készülnek és még egy csomó húsétel is. Párom nagymamájától kaptuk a mi 4,5 literes darabunkat. Ez egy hagyományos fajta, de nagyon jó minöségü portugál gyártmány. Örültem neki, csak nem használtam egy évig. Ugyanis rettegtem töle. Amikor elkezd pöfékelni, forogni a szelep rajta, a göz meg kitör belöle, sípol.... A közelébe sem mentem. De elkezdtem gondolkodni, hogy úgy tudom, kukta még senkit nem ölt meg, így bátorságot vettem magamon és egy caldo verdével felavattam. Ugyan amikor elkészült, a páromat küldtem oda kinyitni, de túlélte Ö is. Azóta rendszeresen használom, talán olyan dolgokat is fözök benne, aminek egy sima lábos is elég lenne. Minden idö- és energiatakarékosan elkészül benne.
Forrás: hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Alapok/.../Kukta
| Élelmiszer megnevezése | Főzési idő (perc) | Élelmiszer megnevezése | Főzési idő (perc) |
| Bárányhús | | Borjúhús | |
| Burgonya egészben | | Burgonya félbevágva | |
| Burgonya felszeletelve | | Cékla egészben | |
| Cékla szeletelve | | Csirke | |
| Hal | | Kacsa | |
| Karalábé szeletelve | | Kelkáposzta szeletelve | |
| Karfiol | | Lencse | |
| Liba | | Marhahús egészben | |
| Marhahús szeletben | | Nyúl | |
| Paradicsom | | Padlizsán hámozva | |
| Paraj | | Patisszon | |
| Sárgarépa | | Szárazbab | |
| Sertéshús egészben | | Sertéshús szeletelve | |
| Tök szeletelve | | Zöldbab | |
| Zöldborsó | | Zukkini szeletelve | |

Nekem nincs kuktám, csak gyorsfőző fedőm, de nagyon szeretem. Tényleg rengeteg időt és energiát meg lehet vele spórolni és az ízek is sokkal koncentráltabbak benne!
VálaszTörlésTetszenek a receptek, a Juliana leves is és a zöldborsós-rákos tészta is /csak lusta vagyok külön-külön bejegyezgetni:)/
Maria! Nagyon örülök, amikor írsz, és persze annak is, ha a véleményekre klikkelsz :) Remélem kipróbálod egyszer a Neked tetszö recepteket, garantáltan pofonegyszerüek és gyorsan elkészíthetök! Üdv!!!
VálaszTörlés