2011. február 24., csütörtök

Csata (Magyarország vs. Portugália)

Gondoltam, indítok egy versenyt: Magyarország (csapatkapitány: a Puli ) vs. Portugália (csapatkapitány: a Portugál vizikutya). Szegény páromat már évek óta fárasztom azzal, hogy bezzeg otthon minden jobb, minden finomabb (föleg a paradicsom), itt nincs ez, nincs az... Amikor otthon vagyok, akkor viszont az itteni dolgok hiányoznak. Na, majd most kiderül, ki a jobb... Az oldalsávon lehet követni az eseményeket :)

Megjegyzés: Már említettem a rakott zöldbabnál, hogy itt nincs tejföl és nem is hiányzik. Nos, ez nem így van, mert zöldbabfözelékhez elengedhetetlen, azt pedig szeretem és hiányzik. Ezért 1 pont Mo.-nak! És még 1 pont, mivel itt nagyon nehezen (vagy inkább nem is) beszerezhetö a sárga hüvelyü zöldbab, ami szerintem jobb izü, mint a zöld színü testvére. Portugália viszont visszamenöleg kap egy pontot a Dulche de Leche-ért (fött, cukrozott, sürített tej), azt hiszem otthon nem lehet kapni, pedig óriási!

Az állás (folyamatosan frissül):

Magyarország-Portugália

Idöjárás: 0-1
Tejföl: 1-0
Fehér Karácsony: 1-0
Zöldbab: 1-0
Korai eper: 0-1
Dulche de Leche: 0-1
Vaj: 0-1
Tengerpart: o-1
Narancs: 0-1
Csemegeubi: 1-0
Jópofa szalvéták: 1-0
Túró Rudi: 1-0
Búzadara: 1-0
Grillcsirke: 0-1
Paradicsom: 1-0

KUKORICA: 1-0
(Lecsó)paprika: 1-0
Gránátalma: 0-1
Friss hal: 0-1
(2012.03.04.)

11 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletesnek találom ezt a versenyt.
    Hajrá Magyarország!
    Hajrá Portugália!
    Puszi:N.J.

    VálaszTörlés
  2. Egyelöre döntetlen az állás, de majd eldöl! Lehet az idöjárásért plusz pontot ítélek meg Portugáliának, ha így folytatja :)
    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Kimaradt egy fontos dolog: unokaöcs +1 pont Magyarországnak. Őt megenni ugyan nem lehet, de ennivaló és édes:) Majd meglátod...Puszi, N

    VálaszTörlés
  4. Nem csak plusz 1! Erre nem adhatok pontot, mert így Portugáliának esélye sem lenne...

    VálaszTörlés
  5. Nincs nálatok búzadara? Tuti? Mert még nálunk is van (sémola de trigo néven fut)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mióta ezt írtam, már van :) De iagazából azért adom a pontot Magyarországnak, mert itt 25 dkg-t lehet venni 1€-ért. Ugyan nem tudom az otthoni dara árfolyamot, de azért ez sok. De amúgy igazad van, lehet, hogy leveszem a listáról, mert igazából van. Most már. De nem mindenhol...

      Törlés
    2. Nálunk is 25 dekás, meg fél kilós kiszerelésben árulják, de most nem tudom, h mennyibe is kerül..meg nálunk se árulják mindenhol (ahogy pl az élesztőt se). Végülis én hagynám a pontot Magyaro.nak :))

      Törlés
    3. Így is van! Élesztö is csak 1-2 helyen van nálunk... Micsoda béna már?!

      Törlés
  6. Még valami, aminek talán örülni fogsz :) Férjem sikeresen kikísérletezte a tejföl külhonban való előállításának módszerét.
    Ha nálatok is kapható a Lidl-ben az ú.n. Quark queso/queijo (kép itt: http://2.bp.blogspot.com/-0wKVT-RVNeo/TmiWaZ1exLI/AAAAAAAAA_o/V8S-ZrxOOso/s1600/queso_quark_desnatado_linessa.jpg), akkor nyert ügyed van, ugyanis
    Creme fraiche + Quark = 1:1 = tejföl!!! Tényleg tök olyan íze van...és milyen jól csúszik pl a lángossal, hmmm ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan?! Na, ezt kipróbálom!!! Én ugyan a tejfölt magában nem szeretem, de kajákban igen. Párom meg bárhogy :)Köszi az ötletet! (Jó kis férjed van :)

      Törlés
    2. Én se szeretem (max a lángoson), de azért 1-2 ételben a tejföl KELL és kész.
      Remélem beválik neked is :)

      Törlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...