2011. május 9., hétfő

Répás-csirkés káposztástészta á la TAP

Én meg nem értett gyerek voltam. Ugyanis a családom sosem értette, hogyan tudom a káposztástésztát porcukorral enni. Hogyne tudnám, amikor a menzán így adják?! Azóta eltelt egy-pár év, de én azóta is igy eszem. Egészen mostanáig! Ugyanis a legutóbbi repülöutam alkalmával furcsa dolog történt velem: a TAP portugál légitársaság Budapest -Lisszabon járatán korgott a gyomrom, amikor megérkezett a stewardess az ebéddel: káposztástészta répával és csirkemellkockával! Porcukor nélkül! És ízlett!!!! És elkészítettem:




Hozzávalók:
  • egy kisebb fej káposzta fele
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 1 db nagyobb csirkemell
  • só, bors
  • olaj
  • spagetti
A répát és a káposztát lereszeljük. A káposztát megsózzuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk egy picit és egy kevés olajon arany színüre pirítjuk. A káposztából a levét kinyomjuk, a répával együtt és böséges bors társaságában egy pici olajon megsütjük. Amikor ez kész, a megfött spagettivel összekeverjük és a husikat beleforgatjuk.

Más: Ígéretemhez híven beszereztem az eledelt az árva kutyusoknak. A héten nem biztos, hogy nyélbe tudom ütni a dolgot, mert a soföröm (a párom) egész héten nagyon elfoglalt lesz. De amint idönk engedi, már visszük is a Pedigreet! Addig is szeretettel várom rendszeres olvasóimat (remélem gyarapodni fognak) és a Facebook rajongókat!

Közjegyzönk leellenörizte a csomagokat, mindent rendben talált.

3 megjegyzés:

  1. Judi! Sokáig én is porcukorral ettem a káposztás tésztát. El sem tudtam képzelni máshogyan!! :D Azóta változott a helyzet... ma már inkább őrölt borssal eszem.
    A recept nagyon tetszik, lehet kipróbálom! Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Viki!Én porcukorral+borssal ettem :D Próbáld ki répásan, csirkucival, ízleni fog! Pussz!

    VálaszTörlés
  3. Tyűű! Porcukor+bors? :D Nagyon bevállalós vagy! :) A répás, csirkés variációt kipróbálom, és megírom milyen lett! Puszi

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...