2011. szeptember 9., péntek

Csavarogtunk: Santillana del Mar

A három hazugság városának is nevezik, ugyanis se nem szent (Sant), nem is lapos (llana) és még csak tengere (Mar) sincsen, ahogy az a nevéböl következne. 




 Az igazság az, hogy az észak-spanyol városka neve Szent Ilonának (Santa Illana) állít emléket, akinek sírját a helyi Colegiataban, román templom / bencés kolostorban találjuk meg. 
Már elsö pillanatban beleszerettem a környékbe, Cantabria tartomány gyönyörü. Kezdek rájönni, hogy Spanyolország, Francia- és Olaszországhoz hasonlóan olyan, hogy bárhová is pottyansz, biztos találsz valamilyen kincset! Amúgy is különleges vonzalmat érzek a kisvárosok iránt, talán azért, mert én is kisvárosi lány vagyok. 




 Visszatérve Santillánához... Lélegzetelállító középkori hangulatú hely, aminek közvetlen szomszédságában található a híres altemirai barlang, a még híresebb barlangrajzokkal. Sok helyi finomság is van, mint például a szerintem tejespite. A nevére már nem emlékszem, de az íze és állaga teljesen olyan volt, mint az én általam is megsütött finomság, valamint az almabor, ebböl hoztunk is egy üveggel, de még nem kóstoltuk meg. És azért olyan nagyot nem is lódít Santillana, hiszen a tenger igazán közel van hozzá...

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű környék! Nem csoda, hogy beleszerettél. :)))

    VálaszTörlés
  2. Megint nagyon szép helyen voltatok. Annyira hangulatos az első kép poszternek is jó lenne!
    Nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni !

    VálaszTörlés
  3. Hát itt én is nagyon el tudnék csavarogni...
    Mesés! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...