2011. február 17., csütörtök

Arroz Doce, azaz portugál tejberizs

Ez a magyar tejberizs felturbózott, portugál változata. Itt ez az egyik legkedveltebb desszert, minden étteremben, menzán, büfében szerepel az étlapon. Én a családi receptet, Lénia néniét osztom most meg Veletek, ami otthon is nagy sikert aratott, föleg anyukámnál:)


kép:uktv.co.uk


Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 1 l + 1 bögre tej
  • ½ cs. leite creme (otthon vanília pudingot használhatunk helyette)
  • 2 bögre cukor (vagy 1,5 ha valaki nem nagyon édesszájú)
  • 1 ek. margarin
  • 1 citrom héja (nem reszelve, "hámozva")
  • pici só

A rizst vízben megfözzük a margarinnal, a citromhéjjal és a sóval. Amikor megfött (de ne túl puhára!), hozzáadjuk az 1 l tejet  és a cukrot és forrásig fözzük. Eközben a pudingport az 1 bögre tejben elkeverjük. Ha túl folyósnak találjuk a rizst, fél bögre tejben oldjuk fel a pudingot az egész helyett. Közben ne felejtsük el a rizst is kevergetni! Amikor a rizs felforrt, hozzáadjuk a pudingos tejet és folyamatos kevergetés mellett, ízlés szerinti sürüségüre fözzük.  Megvárjuk míg kihül és (cukrozatlan) fahéjjal megszórjuk.
Amint lesz saját képem, lecserélem:)

2 megjegyzés:

  1. Tanúsíthatom, hogy finomabb a magyar tejberizsnél!
    Nagyon szimpatikus kiskuktád van!!
    N.J.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...