Ez a magyar tejberizs felturbózott, portugál változata. Itt ez az egyik legkedveltebb desszert, minden étteremben, menzán, büfében szerepel az étlapon. Én a családi receptet, Lénia néniét osztom most meg Veletek, ami otthon is nagy sikert aratott, föleg anyukámnál:)
kép:uktv.co.uk |
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 1 l + 1 bögre tej
- ½ cs. leite creme (otthon vanília pudingot használhatunk helyette)
- 2 bögre cukor (vagy 1,5 ha valaki nem nagyon édesszájú)
- 1 ek. margarin
- 1 citrom héja (nem reszelve, "hámozva")
- pici só
A rizst vízben megfözzük a margarinnal, a citromhéjjal és a sóval. Amikor megfött (de ne túl puhára!), hozzáadjuk az 1 l tejet és a cukrot és forrásig fözzük. Eközben a pudingport az 1 bögre tejben elkeverjük. Ha túl folyósnak találjuk a rizst, fél bögre tejben oldjuk fel a pudingot az egész helyett. Közben ne felejtsük el a rizst is kevergetni! Amikor a rizs felforrt, hozzáadjuk a pudingos tejet és folyamatos kevergetés mellett, ízlés szerinti sürüségüre fözzük. Megvárjuk míg kihül és (cukrozatlan) fahéjjal megszórjuk.
Amint lesz saját képem, lecserélem:)
Tanúsíthatom, hogy finomabb a magyar tejberizsnél!
VálaszTörlésNagyon szimpatikus kiskuktád van!!
N.J.
:))))
VálaszTörlés