2011. február 18., péntek

ZÖLDség

Mi az, amit a képen látunk? Petrezselyem és egész (fehér)bors? Neeeem! Korianderzöld és koriandermag! (Ami nem is mag, hanem a termés.) A magot ismeri mindenki, savanyúságokban szoktuk kerülgetni. A koriander levelét azonban nálunk nem igazán szokás füszerként használni, igazából beszerezni sem egyszerü. Pedig régen használatos volt, neve is van: cigánypetrezselyem. Itt Portugáliában viszont az egyik legtöbbet használt zöldfüszer. Simán veri a szívemnek oly kedves petrezselymet, akivel ikertestvérek lehetnének mindaddig, amíg meg nem illatozzuk öket. Ugyanis a koriander levelének illata inkább kellemetlen (sokak számára az íze is), mint finom. Ugyanakkor felhasználása igen sokoldalú: saláták, húsok, levesek ízesítöje és bár tényleg "érdekes" az illata, az íze mégis jó. Szárított változatban nem érdemes használni, hiszen így szinte teljesen elveszti az ízét. Ha a boltok polcán látsz kis cserépben, próbáld ki egyszer!

1 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon érdekes és Ízletes! Különösen kagylóval!!!Felejthetetlen!!!
    Puszi:N.J.

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...