Hozzávalók:
- 355 g liszt
- 135 g cukor
- 1/2 tk. só
- 225 g + 2 ek. puha vaj felkockázva
- 50 g barnacukor
- 40 g zabpehely
- 60 g dió felaprítva
- 240 g málnalekvár (nem túl sürü, nem túl híg)
- 100 g friss vagy mirelit és kiengedett málna
- 1 ek. friss citromlé
Melegítsük elö a sütöt 190 fokra. Béleljünk ki egy kb. 30x20 cm-es tepsit sütöpapírral. A 225 g vajat adjuk apránként a liszt, a cukor és a só keverékéhez. Dolgozzuk össze! (Szerintem kézzel összemorzsolni a legegyszerübb.) Tegyünk félre a tésztából 1 és negyed csészényit (250 ml), a többit simítsuk el (nyomogassuk) a tepsi alján. 15 percig süssük, hogy a széle éppen elkezdjen barnulni. Eközben keverjük össze a barnacukrot, a zabpelyhet és a diót a félretett masszával. Adjuk hozzá a 2 ek. vajat is és morzsoljuk össze mogyorónyi darabokra. Egy villával enyhén nyomkodjuk össze a málnát a lekvárral (nálam ez kimaradt) és a citromlével. Egyengessük el a megsült tésztán, majd morzsoljuk rá a zabpelyhes részt is. Tegyük vissza a sütöbe 25 percre. Ha megsült, hagyjuk a sütöben kihülni.
Megjegyzés: Mivel nálunk a család 2 föböl áll (+ a képen látható segédem), fél adagot sütöttem, így is elég kiadósnak ígérkezik. Dióból kevesebbet használtam és az sem volt baj, így nem lett annyira intenzív dió íze.
Finom lehet ez a süti is!
VálaszTörlésÚgy látom a kutyus bajuszán maradt egy kis morzsa!!! Nem igaz ám, csak vicceltem.
Puszi: N.J.
Pedig jól láttad! Puszi!
VálaszTörlésÉn a nővérke vagyok és köszönjük az ajánlást. Remélem a jövő héten meg is kóstolhatjuk ezt a finomságot:)) Ha a baba még nem is, de én mindenképpen szeretném...
VálaszTörlésMegkóstolhatod ;)
VálaszTörlésImádom a málnát, úgyhogy ezt is mentem)
VálaszTörlés