2011. február 16., szerda

Rozmaringos ropogós

Este meccset fogunk nézni, gondoltam jól jön majd egy kis ropogtatnivaló. Most csináltam elöször és nem csalódtam! Nagyon fincsi lett, a pászkához és a sós crackerhez hasonlít. És annyi idöbe telt összeállítani, amíg a sütö bemelegedett...




Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek. olivaolaj
  • csipetnyi cukor
  • 1 tk. só
  • 2 ek. apróra vágott füszer (most rozmaring)
  • kb. 1 dl hideg víz
A sütöt a tepsivel együtt 220 fokra elömelegítjük. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot. Beleöntjük az olivaolajat, ekkor már a kezünkkel egyszerübb dolgozni. Apránként adagoljuk bele a vizet, amig nem túl lágy, rugalmas tésztát kapunk. Gyúrjuk egy kis ideig, majd vékonyra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk fel, sütöpapírra helyezzük és mehet a forró tepsibe! 5-10 perc alatt megsül, ne menjünk messze a sütötöl! A receptet itt találtam.

3 megjegyzés:

  1. Mindig kitalálsz valami érdekeset!
    Puszi: N. J.

    VálaszTörlés
  2. Múlt héten csináltam először de azóta már kétszer is:)
    Szárítot fűszerkeveréket, még szezámmagot is szórtam bele, mindenkinek nagyon ízlik, és tényleg egyszerű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Annak meg külön örülök, hogy ilyen "régi" receptemre is rátaláltál :)

      Törlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...