Este meccset fogunk nézni, gondoltam jól jön majd egy kis ropogtatnivaló. Most csináltam elöször és nem csalódtam! Nagyon fincsi lett, a pászkához és a sós crackerhez hasonlít. És annyi idöbe telt összeállítani, amíg a sütö bemelegedett...
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 ek. olivaolaj
- csipetnyi cukor
- 1 tk. só
- 2 ek. apróra vágott füszer (most rozmaring)
- kb. 1 dl hideg víz
A sütöt a tepsivel együtt 220 fokra elömelegítjük. A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot. Beleöntjük az olivaolajat, ekkor már a kezünkkel egyszerübb dolgozni. Apránként adagoljuk bele a vizet, amig nem túl lágy, rugalmas tésztát kapunk. Gyúrjuk egy kis ideig, majd vékonyra, 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk. Kis négyzetekre vágjuk fel, sütöpapírra helyezzük és mehet a forró tepsibe! 5-10 perc alatt megsül, ne menjünk messze a sütötöl! A receptet itt találtam.
Mindig kitalálsz valami érdekeset!
VálaszTörlésPuszi: N. J.
Múlt héten csináltam először de azóta már kétszer is:)
VálaszTörlésSzárítot fűszerkeveréket, még szezámmagot is szórtam bele, mindenkinek nagyon ízlik, és tényleg egyszerű!
De jó! Annak meg külön örülök, hogy ilyen "régi" receptemre is rátaláltál :)
Törlés