2011. február 10., csütörtök

Rakott zöldbab

Anyukám receptje ez, évek óta készíti. Soha nem ettem belöle régen, mert tejföl van benne. Egyszer aztán megcsapta az orrom az illata és mondtam Anyunak, hogy egy kis részre ne tegyen tejfölt, hátha úgy ízleni fog. És ízlett. Azóta tejföl nélkül csinálom és imádom! A vicc az egészben, hogy itt, nem is lehet tejfölt kapni, így ha akarnék sem tudnék tenni bele! Hihihi...




Hozzávalók:
  • egy zacskó fagyasztott zöldbab (500g)
  • 300 g darálthús
  • 1 fej hagyma
  • fél bögre rizs
  • pirospaprika
  • tejföl (creme fraiche)
  • sajt
  • só, bors 


A zöldbabot sós vízben megfözöm. A rizst is megfözöm (lehet zacskós /1 elég/ vagy hagyományos is). A darálthúsból pörköltet készítek, de úgy, hogy jól megborsozom. Ha már úgy érzed, hogy ez már túlzás, na akkor lesz elég a bors! A bors domináns íze a titka az egész ételnek!!! A rizst belekeverem a már elkészült pöribe. Egy tepsit kikenek margarinnal és a következö sorrendben rakom bele a hozzávalókat:
  1. Zöldbab
  2. Rizses pörkölt
  3. Tejföl
  4. Zöldbab
  5. Sajt
Sütöben annyi ideig sütöm, míg a sajt meg nem pirul rajta!

Ha 4 tagú a család, növeld meg a mennyiségeket! 


Régi kép

Tipp: Zöldbab helyett brokkolival is készíthetjük, úgy is nagyon fincsi lesz!

2 megjegyzés:

  1. hmm nagyon fincsi lehet!! nagyon jól néz ki a megújult háttér, csak igy tovább :) puszi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy pici lánykám!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...