Egy recept olyan napokra, amikor nincs kedvem/idöm fözni. Annyi idö alatt elkészül, amíg a tészta megfö. Ezt is párom anyukája szokta készíteni, így nevezhetjük portugál receptnek. Amúgy nem az... Legalábbis nem tradícionális.
Hozzávalók:
- 4 szelet pulykamell filé (vagy csirkemell, vagy sertéscomb)
- kb. 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-5 dkg margarin vagy vaj
- pici olaj
- só, bors
A tésztának feltesszük vizet forrni. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, rákarikázzuk a fokhagymát. A vajat megolvasztjuk egy pici olajjal (hogy a vaj ne égjen le). A pulykamellek mindkét oldalát halványra sütjük, majd felengedjük a tejjel. Alacsony lángon puhára fözzük. Ha a tej kezd "eltünni", mindig pótoljuk! Tésztával tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzászólást!