Ma anyukám-féle cukorborsó fözeléket föztem, de valamit ki kellett találnom mellé. Leveles tészta volt itthon, puding is, gyümölcs nem igazán, de sebaj, maradt málnalekvár a málnás morzsásból! Az ötletre nosalty oldalán bukkantam rá.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- málnalekvár (vagy amilyen éppen otthon van vagy gyümölcs)
A pudingot a tejjel és a cukorral megfözzük, majd hagyjuk kihülni. A kiengedett leveles tésztát kinyújtjuk és 4 egyenlö négyzetre osztjuk. A négyzeteket gondolatban elfelezzük és a bal oldali részre 3 csíkot vágunk késsel. Ez lesz a párna teteje.
A másik oldalra 2 evökanál pudingot teszünk, ennek a tetejére pedig 1 teáskanál lekvárt vagy egy szelet gyümit. A párnák széleit a tojással bekenjük, ráhajtjuk a tetejét és a széleket villával megnyomkodjuk, hogy jól ragadjon össze! A párnák tetejét a tojással megkenegetjük. 200 fokos tepsiben aranybarnára sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése
Köszönöm a hozzászólást!